KAYSERİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Av Turizmi ve Balıkçılık

        AVCILIK:

        Geniş bir alana sahip olan Kayseri, çok çeşitli av hayvanları barındırmaktadır. Bunların başında; keklik, bıldırcın ve tavşan gelmektedir.

Develi; Pınarbaşı, Bünyan, Tomarza ve Sarız ilçeleri sınırları içersinde bulunan dağlık ve kayalık kesimlerde  keklik bıldırcın, tavşan ve toy bulunmaktadır. Bunlardan başka Sarız ilçesi civarında; yaban keçisi; Yeşilhisar civarında ise, ördek, keklik gibi hayvanlara rastlamak mümkündür.

 

        BALIKÇILIK:

       Kayseri il sınırları dahilinde yapılmakta olan balıkçılık; akarsu balıkçılığı, baraj gölü ve alabalık üretme çiftlikleri olmak üzere üç grupta toplanabilmektedir.

 

        Akarsu  Balıkçılığı:

        Akarsu balıkçılığı, Kızılırmak, Zamantı Irmağı ve Sarımsaklı Suyu’nda icra edilmektedir. Bu su rezervlerinde yaşayan  belli başlı balık türleri; pullu sazan, sarı sazan, yayın, turna nadirinde olsa yılan balığıdır.

 

        Baraj Gölü Balıkçılığı:

        İlimiz sınırları dahilinde bulunan Sarımsaklı Barajı’nda; pullu sazan, sarı sazan, levrek az miktarda yılan balığı; Ağcaşar Barajı’nda; pullu sazan, Turna Balığı; Akköy Barajı’nda; sarı ve pullu sazan; Kovalı Barajı’nda; sarı sazan ve turna balığı balıkçılığı yapılmaktadır.

 

        Alabalık Üretim Çiftlikleri;

        Pınarbaşı ve Bünyan İlçelerinde tüzel ve kamu kuruluş kişilerince  alabalık üretim çalışmaları sürdürülmektedir.